Gasloos: wonen met lage energielasten

18 maart '22

De woningen in Anna's Hof krijgen geen gasaansluiting. Dat betekent dat je woning all-electric wordt. Kost dat niet heel veel extra stroom, waardoor je energielasten omhoog gaan? Geen zorgen, je energielasten zullen juist lager worden. We laten het je graag zien hoe dat precies werkt.

image alt

De woningen in Anna's Hof worden uitermate duurzaam. Zo worden ze niet meer aangesloten op het gasnetwerk. Een traditionele cv-ketel die aardgas stookt voor warmte is daarmee verleden tijd. Daarvoor in de plaats worden de appartementen uitgevoerd met een bodemwarmtepomp. Zo’n apparaat haalt zijn warmte uit de aarde. Lekker duurzaam dus.

De EPC

De woningen in het appartementengebouw van Anna’s Hof hebben een “Energie Prestatie Coëfficiënt” (EPC) van maximaal 0,4. De “Energie Prestatie Coëfficiënt” wordt berekend aan de hand van verschillende waarden, waarbij naast isolatie, ook de bezonning, het glasoppervlak en de installatietechniek van de woning een rol spelen.

Warmtepomp en vloerverwarming

Zoals hierboven beschreven, worden de appartementen opgeleverd met een warmtepomp die jouw woning verwarmd door middel van vloerverwarming die door het hele appartement wordt aangelegd. Met de vloerverwarmingsinstallatie kan in de appartementen ook beperkt gekoeld worden. Bij hoge buitentemperaturen kan de ruimtetemperatuur hierdoor enkele graden lager gemaakt worden.

De woning wordt geventileerd door middel van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Zonnepanelen zijn optioneel

Bij de oplevering worden er niet standaard zonnepanelen geplaatst. Wel wordt er vanuit de technische ruimte of berging in de woning een loze leiding naar het dak en naar de meterkast aangebracht. Hiermee is het mogelijk om na oplevering voor uw woning PV panelen op het dak aan te laten brengen met een omvormer in de technische ruimte of berging. De PV-panelen kunnen uitsluitend via de VVE worden geregeld.

  Bekijk de woningen
  Wonen in Hilversum