7 redenen om in Hilversum te willen wonen

4 maart '22

Twijfel je nog of Hilversum dé plek is waar jij wilt wonen? Na het lezen van dit artikel ben je vast óm. Hier geven we je alvast 7 goede redenen om de stap naar Anna’s Hof in Hilversum te maken!

image alt

1: Bruisende mediastad

Hilversum staat vooral bekend als ‘Mediastad’ van Nederland. Sinds 1923 verzorgen diverse omroepverenigingen vanuit Hilversum de nationale radio-uitzendingen, en vanaf begin jaren 50 ook tv-uitzendingen. Alle studio's in Hilversum staan in het Mediapark in Noord-Hilversum. Leuk om eens een opname van je favoriete show, quiz of talkshow bij te wonen. Je bent zó in de studio!

image alt

2: Groen en natuur

Hilversum is omringd door prachtige bos- en natuurgebieden, met volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, hardlopen of paardrijden. Er zijn bossen van natuurmonumenten, heidevelden van het Goois Natuurreservaat en op de Loosdrechtse Plassen kun je heerlijk ronddobberen in een bootje. Direct aan de woonwijk Anna’s Hoeve grenzen bovendien 2 bijzondere natuurgebieden; Anna’s Hoeve (van stadsarchitect Dudok) en het beschermd natuurgebied het Laarder Wasmeer.

3: Winkelaanbod

De compacte binnenstad van Hilversum is rijk aan gezellige winkelstraatjes met een divers aanbod van vooral kleinere winkels. Ook vind je er enkele overdekte winkelcentra waar je op minder mooie dagen goed kunt winkelen, zoals de Hilvertshof. Hilversum barst niet alleen van de leuke kleine winkeltjes, ook grote internationale bedrijven als Nike, Sonos, MediaMonks en Ericsson hebben zich er gevestigd.

image alt

4: Eten en drinken

In het levendige centrum van Hilversum is genoeg te doen. Hier vind je een grote diversiteit aan horeca en andere uitgaansmogelijkheden; van vele koffietentjes en cafés tot een gevarieerd aanbod aan restaurants. Geniet van innovatieve Indiase gerechten bij India Poort, kom na een dagje lekker bij in het kindvriendelijke café Your Coffee of dineer in de sfeervolle Ambiance van restaurant De Open Keuken. Je vindt er vást een favoriete spot om lekker koffie te drinken, te lunchen of – al dan niet uitgebreid – te dineren.

image alt

5. Architectonische hoogstandjes

Naast mediastad én gezellige winkelstad is Hilversum is ook een stad met een aantal belangrijke (rijks)monumenten en architectonische hoogstandjes. Vooral de architect Willem Marinus Dudok heeft een belangrijke stempel gedrukt op de uitstraling van Hilversum. Zo ontwierp hij onder andere het Raadhuis van Hilversum (1931) én recreatiegebied Anna’s Hoeve! Ook kenmerkend is het spectaculaire gebouw Beeld & Geluid op het Mediapark; met unieke, indrukwekkende glasgevel. Ook de neogotische Sint-Vituskerk van architect Pierre Cuypers en het historische sanatorium van architect Jan Duiker op landgoed Zonnestraal zijn prachtige rijksmonumenten.

6: Cultuuraanbod

Zowel media als architectuur gaan hand in hand met cultuur. Voor een avondje uit biedt Hilversum een verrassend, veelzijdig aanbod. Bijvoorbeeld bij het Filmtheater, poppodium De Vorstin of bioscoop Vue. Maar ook overdag kun je er genoeg cultuursnuiven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het mediamuseum Beeld & Geluid of het Museum Hilversum, dat tijdelijke tentoonstellingen programmeert op het gebied van mediakunst en -cultuur en presentaties organiseert over fotografie als onderdeel van mediacultuur.

image alt

Centraal in het Gooi

Last but not least: Hilversum is goed bereikbaar! De stad ligt centraal in het Gooi, in het centrum van Nederland, en omringd door Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Er zijn goede uitvalswegen naar de aangrenzende snelwegen A1 en A27, 3 treinstations en er is een goede busverbinding met de omgeving. De goede bereikbaarheid met zowel het openbaar vervoer als met de auto maakt Hilversum zeer aantrekkelijk voor bewoners en bedrijven.
Tot snel in Hilversum?

Tot snel in Hilversum?

Overtuigd en wil jij graag in Hilversum komen (of blijven) wonen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Want de appartementen van Anna’s Hof gaan binnenkort (weer) in verkoop!