Nieuwbouw in Hilversum

Hilversum combineert zijn stadse karakter met een prachtig groene omgeving. Het centrum is dé plek om te winkelen en ook na winkelsluitingstijd blijft het er lang gezellig en levendig dankzij het culturele aanbod en de vele cafés en restaurants. Tegelijkertijd wordt Hilversum omsloten door hei en bos en kun je hier heerlijk fietsen en wandelen, dwars door de natuur.

image alt

‘Hallo, hier Hilversum’

Hilversum combineert een stadse uitstraling met een prachtig groene omgeving. De gemeente telt ongeveer 90.000 bewoners en werd in het verleden ook wel ‘de tuinstad genoemd’, vanwege het grote aantal tuinen. Tegenwoordig is Hilversum vooral bekend als mediastad. Sinds 1923 verzorgen diverse omroepverenigingen vanuit Hilversum de nationale radio-uitzendingen, en vanaf begin jaren ’50 ook tv-uitzendingen. Oorspronkelijk via de landelijke zenders Hilversum 1,2,3 en 4. Een van de populaire radioprogramma’s voor het hele gezin in de beginjaren van de Nederlandse radio heette zelfs ‘Hallo, hier Hilversum’!  

image alt

Willem Marinus Dudok

Hilversum is naast mediastad en een gezellige winkelstad, ook een stad met een aantal belangrijke (wereldbekende) monumenten. Vooral de architect Willem Marinus Dudok heeft in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw een belangrijke stempel gedrukt op de uitstraling van Hilversum. Zo ontwierp hij als stadsarchitect van Hilversum veel gemeentelijke gebouwen, woningen en wijken. Daaronder o.a. het raadhuis, zeventien verschillende scholen, 25 woningbouwprojecten, sport- en recreatiegebouwen, twee begraafplaatsen, badhuizen en bruggen. En in de jaren ’30 het recreatiegebied Anna’s Hoeve!    

Met auto, ov of fiets Zo bereikbaar is Anna's Hof
Hilversum heeft alles! Winkelen, sporten of recreëren?