Duurzaamheid

Het thema ‘duurzaamheid’ staat steeds vaker centraal. Logisch om hier bij het ontwikkelen van Anna's Hof rekening mee te houden. ‘’Wat houdt dit precies in en welke duurzame voorzieningen kan ik dan verwachten in mijn appartement?’’  Hieronder lichten we het je graag toe.

In Anna's Hof wordt aangenaam en sfeervol wonen gecombineerd met duurzaam wonen: voor een prettig woonklimaat, een beter milieu én een lagere energierekening. De appartementen worden gasloos en duurzaam uitgevoerd.

image alt

Warmtepomp en vloerverwarming

De appartementen worden uitgerust met een bodemwarmtepomp en een boiler. De warmtepomp verwarmt water met warmte uit de aarde. Dit is een individueel systeem dat per woning wordt aangebracht. Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming, ook wel lagetemperatuurverwarming genoemd, verwarmt een goed geïsoleerd appartement veel gelijkmatiger en zuiniger dan traditionele verwarming. Dat betekent, geen radiatoren in het zicht en ook nog eens een comfortabele en duurzame oplossing. Bijkomend voordeel is dat je met dit systeem in de zomer je woning ook enkele graden kan koelen.

image alt

Zonnepanelen als optie

Je kunt je appartement nog milieuvriendelijker maken door te kiezen voor zonnepanelen. Bij de appartementen van Anna's Hof worden zonnepanelen niet standaard geplaatst. De aannemer plaatst een loze leiding zodat het aansluiten technisch mogelijk is na oplevering. Het plaatsen van de zonnepanelen gaat in overleg met de VvE.

image alt

Gasloos

Duurzaam en milieuvriendelijk bouwen betekent ook dat het gebouw en de appartementen niet op het gasnetwerk aangesloten zijn.